Трансплантација на коса во Турција

Контактирајте ја Клиниката за трансплантација на коса Естепера
EstePera About

Клиника за трансплантација на коса Естепера

Естепера е гордо една од најдобрите клиники за трансплантација на коса во Турција. Ние се посветивме исклучиво на процедури и третмани за реставрација на косата уште од основањето на нашата клиника.

Ние, во Естепера, сме горди на нашата беспрекорна репутација благодарение на квалитетот на третманите што ги нудиме и професионалноста на нашиот персонал. Со текот на годините, ние им обезбедивме медицински услуги на повеќе од пациенти од различни делови на светот, а нашиот медицински тим, предводен, е еден од најсофистицираните, високо квалификувани и искусни тимови во Турција.

Денес, Естепера продолжува да ги обезбедува своите услуги од болницата „Флоренс Најтингејл“ , која се наоѓа во едно од најексклузивните населби во Истанбул.

Трансплантација на коса Турција и сите техники

Губењето на косата е прифатено како главно прашање кое влијае на голем процент од населението. Иако постојат различни причини кои придонесуваат за опаѓање на косата, најистакната причина е сè уште андрогенетската алопеција која е наследна состојба поврзана со чувствителноста на андрогинот. Додека достапните нехируршки третмани може да помогнат во забавување на опаѓање на косата до одреден степен, бескрајните напредувања на хируршката реставрација на косата ја претворија трансплантацијата на коса во речиси беспрекорна безбедна и ефикасна метода за погодените пациенти.

Трансплантацијата на коса е постојано развиен вид процедура, обезбедувајќи решенија за пациенти кои се борат со андрогенетска алопеција, како и губење на косата како резултат на други извори, како што се траума или воспалителни нарушувања на косата…

ВИДО Трансплантација на коса Турција

FUE е еден од најефикасните и најнапредните хируршки методи за трајно враќање на косата. Избегнувајќи линеарни лузни, потребни се техники за хирургија за трансплантација на коса многу подалеку и станува една од најмалку инвазивните процедури. Бидејќи е скоро без операција без лузна, светската популарност на FUE главно произлегува од неговите ветувачки резултати и релативно краткиот процес на заздравување.

Напредокот во FUE технологии го сонува сонот скоро да не се гледа видливо лузни во реалност…

Сафир FUE Трансплантација на коса Турција

Бидејќи се во постојана промена и развој, медицинската наука раѓа поиновативни техники во секој момент. Секако, процедурите за реставрација на косата исто така го добиваат својот удел во новините, а тие стануваат сè посуштински за многу луѓе, бидејќи овие техники за реставрација создаваат задоволителни резултати во однос на физичкото здравје, како и менталното здравје, со оглед на фактот дека стекнатото чувство за убавина придава големо значење за естетскиот изглед на нечиј.

Без разлика дали се козметички преференции или здравствени проблеми, губењето на косата е состојба со која милиони луѓе се борат, од различни причини или цели. За среќа, трансплантацијата на коса е брзорастечки сектор каде технолошките и медицинските иновации го подобруваат процесот на трансплантација и севкупните конечни резултати многу поочигледни и забележителни, од ден на ден. Еден од најновите примери на вакви достигнувања е техниката на директна трансплантација на коса, која се смета за напреден метод на трансплантација на фоликуларна форма. Со вештини на овластени хирурзи и најнови медицински капацитети, постапката за ДХИ гарантира природна коса, обезбедувајќи густина колку што е можно повеќе ..

Трансплантација на брада Турција

На ист начин како и трансплантациите на коса на скалпот, постапките за трансплантација на брада, исто така, добиваат поголема популарност од ден на ден, со оглед на комплементарниот ефект на брадата, како и неговата способност да обезбеди повеќе машки и помлад тен.

Трансплантацијата на брада не е инвазивна операција и оваа карактеристика на постапката го елиминира ризикот од лузни, поставувајќи ги миките на пациентите. Додека операцијата е релативно кратка за да се изврши со минимално застој, периодот на закрепнување исто така не одзема многу време од зафатените распореди на пациентите…

Team
Пакети за трансплантација на коса во Турција
FUE пакет
FUE пакет
 • Трансплантација на коса со FUE техника
 • Приватна консултација со докторот
 • Тестови на крвта
 • Безболна анестезија
 • Пост-оперативни лекови
 • Прво се мие на клиниката
 • Шампон и спреј
 • Шапка и перница на вратот
 • Две ноќно сместување во хотел со 5 вездички
 • Аеродром, хотел, клиника ВИП-трансфер
 • Сертификат за гаранција
 • Толкувач
VIP FUE пакет
VIP FUE пакет
 • FUE со сафир
 • Приватна консултација со докторот
 • Тестови на крвта
 • Безболна анестезија
 • Пост-оперативни лекови
 • Прво се мие на клиниката
 • Шампон и спреј
 • Шапка и перница на вратот
 • Пакет за третман на 6 месеци
 • Три ноќ сместување во хотел со 5 вездички
 • Аеродром, хотел, клиника ВИП-трансфер
 • 1-дневна турнеја во Истанбул
 • Сертификат за гаранција
 • Толкувач
DHI Пакет
DHI Пакет
 • FUE со пенкала CHOI (техника DHI)
 • Приватна консултација со докторот
 • Тестови на крвта
 • Безболна анестезија
 • Пост-оперативни лекови
 • Прво се мие на клиниката
 • Шампон и спреј
 • Шапка и перница на вратот
 • Две ноќно сместување во хотел со 5 вездички
 • Аеродром, хотел, клиника ВИП-трансфер
 • Сертификат за гаранција
 • Толкувач
FAQ

Најчесто поставувани прашања

Дали боли трансплантацијата на коса?

Трансплантацијата на коса се смета за неинвазивна операција. Користениот локален анестетик има продолжено дејство на аналгетик, така што пациентот нема да почувствува никаква болка. Оперираното подрачје молчи неколку часа по операцијата. Во деновите по интервенцијата може да почувствувате мала болка во областите кои примаат и донираат, што ќе исчезне за неколку дена.

Колку трае трансплантацијата на коса?

Времетраењето на интервенцијата зависи од бројот на светилки што ќе бидат трансплантирани. Обично трае 6 до 8 часа.

Кој може да се подложи на трансплантација на коса?

Трансплантацијата на коса може да има мажи и жени, од 18/20 години. Бидејќи е малку инвазивно, скоро секој може да претрпи трансплантација на коса, освен кај пациенти со сериозни здравствени проблеми, како што е имуносупресија.

Кој е ризикот од трансплантација на коса?

Бидејќи станува збор за неинвазивна операција изведена во локална анестезија, ризиците од таквата интервенција се мали. Единствените недостатоци што ги доживуваат нашите пациенти се претежно во пост-оперативниот систем: чешање, главоболки и мало оток, но исчезнуваат за неколку дена.

Прегледи за трансплантација на коса
Андреа

Јас неодамна имав трансплантација на коса со Клиниката за коса Естепера од Истанбул. Имаше операцијата како во 20 декември 2018 година. Поминаа веќе една година, така што го добив мојот конечен резултат. Изгледа многу добро и природно, се чувствувам како нов човек, пред операцијата не би шетала со главата како тоа без капа, веројатно тоа би можело да биде причината за мојата ќелавост, но конечно се ослободив од тоа.Благодарение на Естепера ... Операцијата не е толку болна, тие ми нанесоа анестезија пред да започнам, па бев доста конкретантен, гледав телевизија за време на постапката .. ме прават да се чувствувам како дома, мислам дека е дел што најмногу ми недостасува. .Се беше прекрасно..знам дека има и други луѓе кои не знаат која Клиника да изберат, но според мое искуство не препорачувам ниту една друга освен Естепера, може да се каже дека е најудобната Клиника што ќе ја пронајдете .. Најдобра клиника за трансплантација на коса во Турција!

Антон

Имаше мојата трансплантација во најдобрата клиника во Турција. Пред да започнам да го споделувам моето незаборавно искуство овде, би сакал да кажам дека ова е едно од списите во кои намерно ја објавувам радоста .. Никој не ме турна. Веднаш штом ќе станете во нивната клиника, имате чувство дека се веднаш покрај нив, вашите прашања ги исполнуваат одговорите веднаш, без никакво одложување. Мојот преведувач истовремено беше водач за мене .. исполнувајќи ги моите желби без да ги испрашувам.Операцијата која ја водев се состоеше во 3 чекориЕкстракција, отворање на канали и трансплантација на коса, го направија тоа со употреба на FUE метод. понекогаш луѓето велеа дека има болка додека сте во операционата сала, но тоа не е баш така, мислам можеби затоа што имав операција на вистинското место, затоа што не чувствував болка за време на тие 3 чекори, што ме носи да признаеме дека Естепера е одлична Клиника за коса во Турција, затоа што спроведувањето локална анестезија без да чувствувате болка, бара професионализам, а тоа е вредноста што ја има Естепера .. е голема работа.Јас сам водем бизнис во мојот град, имам вработени, многу пријатели и колеги што веќе го споделив ова прекрасно искуство .. Па со оглед на сите позитивни страни на Естепера, искрено можам да кажам дека заслужуваат 5 везди ..Најдобра клиника за трансплантација на коса во Турција!

донација

Клиниката на сите ..Јас сум Дин, би сакал да споделам со вас момци за моето искуство за оваа трансплантација на коса .. Пред неколку месеци мојот пријател излезе со идеја да има операција на коса ... очигледно тој истражуваше уште пред да ми каже за тоа и на крајот решив да одам со Естепера, но јас немав идеја за тоа што е и како се изведува. Тој инсистираше да одиме заедно бидејќи знаеше дека сум и ќелав, но не и тој ќелав, само предната страна.Моите информации за случајот се ограничени, и реков на мојата верба дека сакав да го видам неговиот резултат прво, тогаш ќе можам да одам. Тој го договори своето патување и отиде за тоа, кога видов дека има подобар резултат, прашав каде го сторил тоа, рече Клиниката за коса Естепера, која е во основата на Истанбул. Како и да е, добив консултација со клиниката, ми рекоа дека имам 2 избори, FUE или DHI, но претпочитав да ми кажат што е најдобро за мене, очигледно беше ДХИ.Сè што ми го кажа мојот пријател е точно исто, изјави тој од хотелот до самата клиника, за тоа колку е пријатно место, пристојно место и луѓе, стручен персонал ... Сè беше само фантастично .. препорачливо!Најдобра клиника за трансплантација на коса во Турција!

Едон

Прекрасно искуство ...Имав процедура за коса на 14-ти…Јас ја имав преработено трансплантацијата на 14-ти ноември 2019 година. Дојде целиот пат од САД до Истанбул. Беше интересно патување, дојдов со свршеница. Таму чекаше комбе таму. Една од работите што вреди да се комплимент е самиот преведувач на Естепера. Јас би спорел дека најтешка личност што сум ја сретнал, од почеток до кога се запознавме тој ви објаснува сè од збор за збор за да можете да ги добиете сите. Местото и персоналот се многу чисти со убави облеки. Доктор и сите специјализирани презентибилни .. Во однос на хигиената тие се само епски .. Мојата операција беше извршена со оваа FUE со сафир, го избрав затоа што периодот на заздравување е пократок, и како што сум работник треба да се вратам на работете што е можно поскоро .. ако ова беше вистински избор .. Добра работа тим на Естепера, .. Јас ќе ви препорачам пациенти за вас !!! Најдобра клиника за трансплантација на коса во Турција!

Елидон

Оваа Клиника, Естепера Хаир, е добро позната во Турција…, тие знаат како да се справат со работите на многу професионален начин, откако ги резервирав билетите за летот, на мојата е-пошта беше испратено писмо за потврда .. како што имав денови одмор, така што ова беше олеснување. Слетав во Истанбул како 12 часот, толкувачот на клиниката ми даде повик до моментот кога излегов од авионот и ја поминав ориентацијата во која насока треба да одам ..Тој го повика возачот да се собере. Како и да е, одиме во хотел, иако мислев дека ќе имам проблеми бидејќи не го знаев нивниот јазик со тоа што очигледно дека зборувале англиски, и тоа беше едно од убавите делови на хотелот. Насмеан персонал .. Сè што ми требаше за да помогнам, имаше толкувачот да ми подаде рака .. Се чувствував почестен како пациент на Естепера ..Мојата друга загриженост беше поврзана со самата постапка, јас сама си поставував прашања, затоа што сум многу чувствителна на болката, можам да кажам дека тоа беше мојата единствена слабост, но сепак медицинскиот тим го администрираше делот за анестезија толку многу внимателно што не го сторив. Чувствувам многу работа како што иако би .. Ова се нарекува професионализам, совршенство на компанија како Естепера, препорачана 100%! Најдобра клиника за трансплантација на коса во Турција!

Ергон

Јас извршив трансплантација на коса со експерти, со Естепера.Во првата недела од јануари имав операција за коса во Истанбул, која се наоѓа во срцето на градот. Пред да донесам какви било одлуки, претпочитав да добијам повеќе информации за ова отколку да слепите, па затоа погледнав видеа на Јутјуб само со внесување на неколку зборови што треба да се направат за косата.Она што може да се каже, бројот на информации на таа платформа е прилично изненадувачки, иако може да донесе одлука за клиника за кратко време, но тоа воопшто не се случи. Ми требаше цел ден да размислувам. Имаше ова видео или со други зборови, вовед што постојано доаѓаше во најдобар момент, ги менував видеата. Реков дека можеби ова е нешто што вреди да се гледа, кликнав на неа, и, човек .. Тоа видео ве носи чекор по чекор, давајќи ги сите одговори што сакате.Така решив да одам со Клиниката за коса Естепера .. Кога пристигнав на аеродромот се чувствував како можеби ќе бидам изгубена, но за среќа клиниката е многу внимателна во однос на подигањата, следев неколку луѓе кои слетаа од истиот авион како мене, и се најдов на излезниот кат од каде што возачот ме зеде во Вип комбе и се упатив во хотелот ..Следниот ден после појадокот отидов на клиниката за постапката, беше како 11 часот или нешто слично. Преведувачот ми беше голема помош. Поминав пред-оперативни информации веднаш штом се пријавив на клиниката. Ние направивме тест на крвта, отидовме на слики, консултации и така натаму. Тој го претстави медицинскиот тим кој требаше да се грижи за мене за целата постапка.Сè мина добро до крајот, јас бев само уморен после тие часови, единствено што сакав е да се вратам во хотелот и да се одморам. Тимот ме праша дали се чувствувам лошо и си реков не, тие повторно го поставија прашањето за да се уверат дали сум во ред. Тие се совршена Клиника од што можам да кажам .. Имам пријатели и колеги кои би сакале да се извршат операција, исто така, а Ексепера Трансплантација на коса е единственото место што можам да го препорачам не само за нив, за сите други, доверлив, професионален. Најдобра клиника за трансплантација на коса во Турција!

Jerерѓ

Многу возбудливо искуство !!Јас се викам oshошуа, дојде од Англија за да ја извршам мојата операција на коса во Естепера. Како и секој, и јас биле, пред да стигнам во Истанбул имав свои истражувања во врска со тоа каква е операцијата. Колку што можам да кажам, најголема желба ми беше да настапувам со ДХИ метод, но специјалистите ми кажаа дека мојата ќелавост е многу напредна и најидеална техника би била ВИСТИНА.Тоа беше добро за мене, ги направив сите аранжмани да продолжам напред со Естепера, се сеќавам во неделата да контактирав со англискиот претставник на клиниката, иако ми служеа мило, што ме мотивираше, не само тоа туку и организацијата на клиниката е извонредна, со луѓе кои сакаат да помогнат во секое време.Бидејќи има многу клиники таму, не ја одбрав Естепера веднаш, направив многу други истражувања подолг временски период и сум видел различни места исто така, но имајќи го предвид бројот на добри прегледи, забележав дека во Истанбул , EsteparaHairClinic е врв не само во еден аспект, без оглед дали станува збор за професионализам, организација и сл.Па, пакетот што го купив вклучи 3 дена, па затоа го резервирав мојот лет соодветно. Јас пристигнав, следниот ден операција, која траеше малку подолго. Возачот ме извади од хотелот и падна на клиниката, а откако заврши постапката, толкувачот ги помина сите информации, следно, возачот ме однесе назад во хотелот.3-ти ден беше на миење, ми дадоа капа за заштита од сонце пред да ја напуштам клиниката. Веднаш после тоа, отидов на прошетка, како што беше мојот последен ден во Истанбул. Едно нешто најмногу ми се допадна, дури и докторот да ве провери за време на постапката, овде благодарам на госпоѓа Јелиз, тие имаат одличен тим .. Вие сте најдобри во Истанбул !! Најдобра клиника за трансплантација на коса во Турција!

Премиер

Најдобро! Многу пристојноЈас упатувам повик од госпоѓица Адријана, личност со која сум бил во врска од кога и да било. Сè што сакав да го знам е дали бев добар кандидат за процедура за коса или не. Па, таа побара неколку слики за да можат експертите да оценат.Истиот ден го добив резултатот, без одложувања! Тие рекоа дека мојата област на донатори не е добра, но може да направи. Се убедив бидејќи информациите беа точни и веродостојни.Откако ме известија за нивната достапност, започнав да ги барам билетите преку Интернет. Адријана беше многу корисна во сите чекори.Кога стигнав на клиниката, се запознав со г-ѓа Јелиз која е генерален специјалист .. Таа беше таа што ја нацрта мојата фронтална линија ..Читав многу прегледи за оваа клиника пред да одлучам да дојде, и навистина, тоа е најдобрата Клиника за трансплантација на коса што би можеле да ја изберете ..Немајте секунда, сепак, длабоко им препорачувам на сите! Најдобра клиника за трансплантација на коса во Турција!

Ianулијан

Јас сум маж од 35 години. Како пред неколку години, мојата коса почна да ми се појавува и дека ми пречи многу. Требаше да поминувам време обидувајќи се да го сокријам, така што тоа не е многу видливо .. како и да е, тоа ќе резултираше како недостаток на самодоверба секој пат кога ќе погледнам во огледалото.Знаев дека ова може да се влоши со времето, па пред да се случат лоши работи решив да соберам информации преку Интернет за процедурите за коса. Тоа е кога очите ми се заглавија во клиничко име, се викаше Естепера Турција # Трансплантација на коса. Бидејќи мојата ќелавост не беше толку голема, решив да се консултирам од бројот што го добив преку Интернет, испратив порака, координаторот на клиниката за пациенти ме повика на whatsapp и објасни што сакав да го знам.Реков можев да имам техника на dhi.Имав потребна поддршка и не можам искрено да кажам дека сум навистина среќен. Поминаа веќе 6 месеци и половина, почнав да ги забележувам резултатите .. ќе ти кажам, ако бараш трансплантација на коса во Истанбул, оди за Естепера .. Најдоброто !! Најдобра клиника за трансплантација на коса во Турција!

Мехмет

Прекрасна тимска работа !!! Јас и мојата сопруга имавме патување во Истанбул, намерата ми се смени откако видовме група пациенти кои имаат трансплантација на коса, изгледаше неверојатно. Ги прашав каде имаат нивни, ми ја пренесоа адресата ..Следниот ден жена ми ме одведе до местото, Клиниката за коса Естепера за да дознаам повеќе за трансплантација на коса, не бев многу сигурна дека сакав да продолжам со ова. Но, кога стигнав таму, потполно паднав, бев во вистинските раце, имав прелиминарни лошите страни со докторот. Конечно ја закажавме мојата постапка и заминав многу возбуден.За среќа го направив тоа, со професионалци, можам да се обложам дека е најдобрата Клиника за трансплантација на коса. Секој што планира да помине, не пропуштајте го овој одличен избор во Истанбул, Естепера! Сега едвај чекаме да го добиеме исходот .. Најдобра клиника за трансплантација на коса во Турција!

Трансплантација на коса Видеа за прегледи
Блог